Go to top
Guides
Denne guide er skrevet af:
Hounisen®, Generelle guides
Tilbage til oversigt

Reducér spildrisiko i laboratoriet

Der findes en række smarte produkter, der hjælper dig med at reducere spildrisikoen, især når det gælder prøvehåndtering, overførsel og opbevaring i laboratoriet.

Hvordan kan du reducere risikoen for spild i laboratoriet? Der er en række tommelfingerregler, du altid kan følge, såsom at sørge for, at du har tilstrækkeligt med sikkerhedsudstyr på, eller at fyldte beholdere er placeret et godt stykke væk fra kanten af din arbejdsstation.

Det er vigtigt at tage spild alvorligt og tage sine forholdsregler, da det kan udgøre en sundheds- eller sikkerhedsrisiko. Det spildte indhold kan eksempelvis være farligt for personer, der kommer i berøring med indholdet, eller personer der opholder sig i nærheden.

Derudover er der risiko for, at arbejdsflader og gulve bliver glatte, hvilket kan resultere i faldulykker. Vigtigt udstyr kan også være blevet beskadiget, eller værdifuldt indhold kan være udsat for krydskontaminering eller gå tabt.

Herunder finder du 5 eksempler fra DWK Life Sciences, der kan hjælpe med at reducere spild i dit eget laboratorium.

Du kan finde flere gode råd til, hvordan du øger sikkerheden i laboratoriet her.

DURAN® silikonelåg

De fleste kender til udfordringen med at forsegle bægerglas og glas kolber med folie, forseglingsfilm, propper eller lignende - i mangel på et tilhørende låg. DURAN® tilbyder her strækbare og genanvendelige silikonelåg, der slutter helt tæt om åbningen på beholderen og derved reducerer spildrisiko.

Derudover kan lågene være med til at reducere brugen af engangsfilm, ligesom de findes i en række iøjnefaldende farver, der kan bruges til farvekodning og hurtig identifikation af indholdet.

Bestil DURAN® silikonelåg her

SITL Silicone Lids

Plastcoatede DURAN® PROTECT flasker

De klassiske DURAN® flasker i borosilikatglas - et praktisk talt inert materiale - er velegnede til opbevaring og beskyttelse af indhold. Men trods den relative glasstyrke kan en flaske i borosilikatglas splintres, hvis den bankes mod eller falder ned fra et arbejdsbord.

DURAN® PROTECT flasker har en ekstern sikkerhedsbelægning, der bruges til at beskytte både brugeren og indholden mod utilsigtet spild og glasskår.

Bestil DURAN® PROTECT her

SITL Plastic Coated Glassware

DURAN® bæresele

Store volumenflasker kan let udgøre en risiko for spild, hvis de bruges til at transportere prøver til analyse, eller når de flyttes rundt i selve laboratoriet.

DURAN® bæreseler er et praksik system beregnet til en mere sikker og lettere håndtering. Bæreselen slutter 100 % tæt om flasken, og sidehåndtagene gør hældningen mere kontrollerbar og sikker, hvilket reducerer risikoen for spild.

Bestil DURAN® bæresele her

DURAN Bottle Carrying System

AZLON® sprøjteflasker med DripLok®

Sprøjteflasker kan bruges til at opbevare rengøringsopløsninger, der bruges i laboratorier, såsom ethanol, methanol og acetone. Opbevaring af disse opløsningsmidler kan dog føre til dryp forårsaget af trykopbygning i beholderen.

AZLON® sprøjteflasker kan bestilles i en udgave med en patenteret DripLok® udluftningsventil, som sikrer frigivelse af trykket i sprøjteflasken. Ventilen reducerer således risikoen for dryp af opløsningsmidler på arbejdsflader.

Bestil AZLON® sprøjteflasker med DripLok® her

DURAN® HPLC flasker med konisk bund

Under HPLC-processen er det ofte ønskeligt at ekstrahere det maksimale volumen fra den mobile fase. Det kan dog være risikabelt at vippe eller vinkle flasken med opløsningsmidlet for at få den sidste dråbe med, og det kan resultere i spild af dyre og potentielt farlige organiske stoffer.

DURAN® HPLC flasker med konisk bund er et lukket system, der effektivt reducerer ekstraktionstiden, forbruget af opløsningsmidler samt risikoen for spild.

Bestil DURAN® HPLC flasker her

HPLC Resevoirs

Få vejledning

Faguddannede medarbejdere sidder klar

+45 86 21 08 00

salg@hounisen.com

Tilbage til oversigt

Dansk support (kl. 08-16)

Dag-til-dag levering

Hurtig genbestilling

Faguddannet personale